KEŠU 250g ve variantě NATURAL nebo SOLENÉ k objednávkám nad 600 Kč ZDARMA!! Variantu kešu je nutné si vybrat v poslední fázi nákupního košíku. Platí pouze do 30.1.2022.

Kyselina hyaluronová a její typy a formy??

Kyselina hyaluronová je v dnešní době velmi populární a diskutovanou látkou, která si získala oblibu v kosmetickém průmyslu a je spojována se zdravou pokožkou, tkáněmi a hydratací. Je přirozenou součástí lidského organismu a tělo si tuto kyselinu samo vytváří. Tato schopnost ale s postupem věku klesá, a proto je dobré ji tělu začít dodávat jiným způsobem. Existuje však několik typů kyseliny hyaluronové a každá z nich dokáže svoje blahodárné efekty uplatnit jinde. Na tyto typy a na to, jak se vyznat v jednotlivých názvech se podíváme níže v článku.

Kde se kyseliny hyaluronové využívá?

Kyselina hyaluronová je v největším množství zastoupena především v pojivových tkáních, pokožce a v očním sklivci. Dokáže na sebe navázat velké množství vody, a to až 1000násobek své vlastní váhy a tím zajistit lepší hydrataci pokožky a spolu se svojí vysokou viskozitou (vazkostí) přispívá k lepší funkci našich kloubů. Vzhledem k tomu, že s postupujícím věkem její přirozená tvorba klesá, může docházet k vysoušení pleti a tím je více náchylná ke stárnutí, vzniku vrásek a ztrátě její pružnosti.

 

Pro všechny tyto důvody se začalo kyseliny hyaluronové využívat pro vnější použití v kosmetickém průmyslu v nejrůznějších produktech na pleť jako jsou například krémy a séra. Oblibu si našla ale i v dermatologii, kdy je součástí dermálních injekcí, které se používají ke zmírnění viditelných vrásek. V neposlední řadě se začala kyselina hyaluronová využívat i pro vnitřní užívání jako doplněk stravy, ať už jako samotná nebo v kombinaci s jinými látkami prospěšnými pro naši pleť a tělo.

Jaké máme typy kyseliny hyaluronové?

Nejčastěji se ve spojení s kyselinou hyaluronovou hovoří o velikosti jejích molekul. Její molekuly mohou být různě velké, každá pomáhá na jiném místě našeho těla a má jinou schopnost vstřebávání. Tento údaj se udává v tzv. daltonech, který označuje molekulární hmotnost, kdy u kyseliny hyaluronové se pohybujeme v rozmezí 4000 až 8000 0000 daltonů (4-8000 kDA). S tím se pojí názvy vysokomolekulární, středněmolekulární a nízkomolekulární kyselina hyaluronová.

 

  • Vysokomolekulární kyselina hyaluronová (více než 1800 kDA) působí především na povrchu pleti a zlepšuje hydrataci její vnější vrstvy, kde se vyskytují jemné vrásky. Nemá schopnost prostupovat do hlubších vrstev a efekt bývá pouze krátkodobý. Tento typ má svůj smysl při vnějším použití. Na dotek je pleť pak jemná a hydratovaná.

 

  • Středněmolekulární kyselina hyaluronová (1000–1800 kDA) má obdobný efekt jako ta vysokomolekulární, působí také spíše na povrchu pokožky.

 

  • Nízkomolekulární kyselina hyaluronová   (400-100 kDA) má schopnost proniknout hlouběji, působit na buněčné úrovni a tím zaručit dlouhodobější efekt. Stimuluje vlastní tvorbu kyseliny hyaluronové, pomáhá hydratovat a zlepšovat stav hlubších a výraznějších vrásek. Efekt se dostavuje jak při vnitřním i vnějším použití.

Kyselina hyaluronová a hyaluronát sodný, je mezi nimi rozdíl

Ve spojitosti s kyselinou hyaluronovou se můžeme setkat s řadou jiných názvů, které nás při výběru kosmetického produktu nebo doplňku stravy můžou mást. Častěji se začíná využívat spíše názvu hyaluronan, protože se tento polysacharid vyskytuje v přírodě jako forma soli nikoliv jako kyselina. Tato sůl je složena s hyaluronanu a kationtu (nejčastěji sodík, draslík, vápník). Čistou kyselinu hyaluronovou lze také nalézt, ale bohužel v takové formě dochází k rychlému znehodnocení, nelze ji proto dost dobře využít, a proto se používá jejích solí. Nejčastěji se proto setkáme s tzv. hyaluronátem sodným, který se stejně jako čistá kyselina hyaluronová rozpouští ve vodě, stejně se rozkládá a má tudíž identicky prospěšné vlastnosti. Není zde ani žádný rozdíl mezi velikostí jejich molekul. Z hlediska názvu se využívá především pojmu kyselina hyaluronová, i když se čisté kyseliny nevyužívá a tento název je synonymem právě pro soli jako je hyaluronát sodný. Proto se při výběru produktu nelekejte, pokud narazíte právě na toto pojmenování.

 

Závěrem lze říct, že je především důležité volit kvalitní produkty, jak pro vnitřní i vnější použití a spolu se zdravým životním stylem pak může kyselina hyaluronová přispět k viditelně mladší a pružnější pokožce a třeba i správné funkci vašich kloubů.

Kyselina hyaluronová podporuje:

  • Hydrataci pleti a vyhlazení vrásek
  • Zpomalení procesu stárnutí
  • Správnou funkci kloubů
  • Regeneraci buněk
  • Potlačení volných radikálů

 

Z naší nabídky na DoplňVitamin.cz doporučujeme:

 

Golden Nature Kyselina hyaluronová je unikátní produkt s obsahem kyseliny hyaluronové, rybím kolagenem, vitaminem C, biotinem a vitaminem A. To vše v jedné kapsli.

 

 

 

 

 

 

 Woldohealth kyselina hyaluronová s vysokým podílem kyseliny hyaluronové 318mg v jedné kapsli s přidaným kolagenem, zinkem a biotinem.

 

Blog

Vápník, hořčík a zinek – proč není vhodné užívat tyto minerály společně?

Vápník, hořčík a zinek – tři důležité minerály pro naše tělo, které jsou nutné pro správné fungování našeho organismu, a proto ani jeden z nich nesmí být opomíjen. Každý z nich plní svoje funkce, ale společně především působí blahodárně na kosti, kůži, vlasy a nehty. S těmito minerály se můžeme setkat v doplňcích stravy buď samostatně nebo i často přímo s jejich vzájemnou kombinací v jednom produktu. Udržovat správnou hladinu těchto tří prvků je nezbytné, avšak lze se setkat s faktory, kdy se vápník, hořčík a zinek mohou navzájem ovlivňovat.

28.01.2022


Jaké jsou role prebiotik ve stravě??

PREBIOTIKA nejsou ničím jiným než potravou pro probiotika. Aby mohly bakterie ve střevě plnit svoji funkci, potřebují vhodnou potravu. A tou je pro ně rozpustná rostlinná vláknina, odborně nazývaná prebiotická. Na rozdíl od vlákniny nerozpustné má schopnost v trávicím traktu absorbovat vodu, čímž zvyšuje objem potravy ve střevech a navozuje pocit nasycení. Současně napomáhá trávení a pravidelnému vyměšování. 

21.01.2022


Magnesium di-citrát, v čem vyniká a jaké jsou jeho výhody?

Hořčík neboli magnesium je důležitým minerálním prvkem, který hraje významnou roli v mnoha metabolických reakcích našeho těla. Je součástí několika desítek enzymů a jeho dostatečné množství zajišťuje mimo jiné třeba správné fungování svalů a našeho nervového systému. Existuje však více typů hořčíku, se kterými se můžeme setkat. Jejich rozdílnost může vyplývat například z míry jejich vstřebatelnosti, v době, kdy je doporučeno ho užívat, a ne každý hořčík je také vhodný jako doplněk stravy. Dnes se konkrétně zaměříme na magnesium di-citrát a jeho přednosti.

14.01.2022



Všechny články


Nejprodávanější

https://www.zivefirmy.cz/dopln-vitamin_f1649480?q=doplnvitamin&loc=cr%7C0
Nastavení Cookies
Cookies

Naše webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají s jejich vylepšováním. Abychom cookies mohli používat, musíte nám to povolit. Kliknutím na tlačítko "OK, souhlasím" udělujete tento souhlas.

Nastavení OK, souhlasím
×
Nastavení souborů cookies

Cookies jsou malé soubory, které webové stránky (i ty naše) ukládají ve Vašem webovém prohlížeči. Obsahy těchto souborů jsou vyměňovány mezi Vaším prohlížečem a našimi servery, případně se servery našich partnerů. Některé cookies potřebujeme, abychom webová stránka mohla správně fungovat, některé potřebujeme k marketingové a statistické analytice. Zde si můžete nastavit, které cookies budeme moci používat.

Nezbytné cookies
Nezbytné cookies
Jedná se o technické soubory, které jsou nezbytné ke správnému chování našich webových stránek a všech jejich funkcí. Používají se mimo jiné k ukládání produktů v nákupním košíku, zobrazování produktů na přání, ovládání filtrů, osobního nastavení a také nastavení souhlasu s uživáním cookies. Pro tyto cookies není zapotřebí Váš souhlas a není možné jej ani odebrat.
Ovlivňuje funkce:
  • Konfigurační cookies
Analytické cookies
Vypnuto Zapnuto
Analytické cookies
Analytické cookies nám umožňují měření výkonu našeho webu a našich reklamních kampaní. Jejich pomocí určujeme počet návštěv a zdroje návštěv našich internetových stránek. Data získaná pomocí těchto cookies zpracováváme souhrnně, bez použití identifikátorů, které ukazují na konkrétní uživatelé našeho webu. Pokud vypnete používání analytických cookies ve vztahu k Vaší návštěvě, ztrácíme možnost analýzy výkonu a optimalizace našich opatření.
Ovlivňuje funkce:
  • Google Analytics - analytická návštěvnost
Personalizované cookies
Vypnuto Zapnuto
Personalizované cookies
Používáme rovněž soubory cookie a další technologie, abychom přizpůsobili náš obchod potřebám a zájmům našich zákazníků a připravili tak pro Vás výjimečné nákupní zkušenosti. Díky použití personalizovaných souborů cookie se můžeme vyvarovat vysvětlování nežádoucích informací, jako jsou neodpovídající doporučení výrobků nebo neužitečné mimořádné nabídky. Navíc nám používání personalizovaných souborů cookie umožňuje nabízet Vám dodatečné funkce, jako například doporučení výrobků přizpůsobených Vašim potřebám. 
Marketingové cookies
Vypnuto Zapnuto
Marketingové cookies
Marketingové (reklamní) cookies používáme my nebo naši partneři, abychom Vám mohli zobrazit vhodné obsahy nebo reklamy jak na našich stránkách, tak na stránkách třetích subjektů. Díky tomu můžeme vytvářet profily založené na Vašich zájmech, tak zvané pseudonymizované profily. Na základě těchto informací není zpravidla možná bezprostřední identifikace Vaší osoby, protože jsou používány pouze pseudonymizované údaje. Pokud nevyjádříte souhlas, nebudete příjemcem obsahů a reklam přizpůsobených Vašim zájmům.
Ovlivňuje funkce:
  • Google Ads