DOPRAVA ZDARMA platí pro všechny objednávky nad 500 Kč. Akce pouze do 12.12.2021.

Chlorella a spirulina – proč je vhodné je kombinovat?

Chlorella a spirulina – dvě zelené superpotraviny, které toho mají hodně společného a zároveň rozdílného. Na první pohled jsou si sice možná podobné, ale svými efekty se spíše doplňují. To, co chybí jedné, druhá hravě nahradí. Díky tomu tvoří jedinečné kombo, které vám přinese vzpruhu do života. Zjistěte, z jakého důvodu je dobré je kombinovat, a pro koho jsou vhodné vše níže uvedeném článku.

Co je zač chlorella a spirulina?

Jedná se o sladkovodní rostlinné organismy, kterým se daří v teplých a čistých vodách. Energii pro svůj růst tedy získávají ze slunečního záření, kterého potřebují velké množství. Proto i když jsou kvůli vysoké poptávce pěstovány uměle, nemusí ve výsledku obsahovat tak velkou dávku aktivních látek. Při výběru je tudíž dobré dbát na místo původu, které by se mělo co nejvíce přibližovat přirozené domovině chlorelly a spiruliny. Kvalitní chlorella pochází z Taiwanu a spirulina z tropických oblastí Asie či Afriky.

 

Z botanického hlediska je chlorella řasa, zatímco spirulina sinice. Obě obsahují chlorofyl neboli přírodní zelené barvivo, které předurčuje jejich zbarvení. Spirulina kromě něho ale ještě obsahuje zvláštní barvivo zvané fykocyanin, jež dodává této sinici modrozelený nádech. To ale není jediný rozdíl mezi nimi.

 

Jaký je rozdíl v obsahu aktivních látek spiruliny a chlorelly?

Hlavní rozdíly mezi oběma zelenými potravinami se však ukrývají uvnitř, konkrétně v jejich složení. Například kromě toho, že chlorella obsahuje přibližně 10× více chlorofylu než spirulina, je také více bohatá na železo, vitamin K a fosfor. Navíc v jejím složení lze najít speciální růstový faktor CGF, který podporuje obnovu nervových buněk a napomáhá buněčné regeneraci. To ale neznamená, že by spirulina byla méně blahodárná.

 

Spirulina oproti chloreře zase obsahuje mnohem větší podíl esenciální nenasycené mastné kyseliny gama-linolenové a vitaminu B9 a B12. Díky tomu skvěle podporuje krvetvorbu, a tudíž se hodí pro chudokrevné jedince. Spirulina se navíc řadí mezi nejbohatší rostlinné zdroje bílkovin, takže je právem hojně vyhledávaná mezi vegetariány a vegany.

 

Proč byste chlorellu a spirulinu měli kombinovat?

Díky tomu, že každá z těchto superpotravin obsahuje trochu jiné aktivní složky a rozdílný poměr živin, vyplatí se je vzájemně kombinovat. Obzvlášť pokud se cítíte hodně vyčerpaní, jste ve stresu, váš jídelníček je málo pestrý, máte zažívací potíže nebo chcete podstoupit očistnou kúru. U spiruliny a chlorelly totiž platí, že se jejich efekt násobí.

 

Kombinace obou vám zároveň podpoří organismus při oslabené imunitě, potížích se zácpou nebo při hubnutí. Vysoký obsah vitaminů a minerálních látek má také příznivý vliv na stav pokožky a vlasů. Takže nejen že se po pravidelném a dlouhodobém užívání budete cítit vitálnější, ale dokonce budete i lépe vypadat.

 

Tak jako ale se vším, ani s chlorellou a spirulinou byste to neměli přehánět. Začněte proto po malých dávkách a postupně je navyšujte. Důležité je také své tělo pozorovat, jak reaguje. Pro nejlepší efekt se doporučuje užívat je před jídlem a zapít dostatečným množstvím tekutin.

 

Spirulina podporuje:

  • Antioxidant
  • Normální hladina cukru v krvi
  • Přirozená obranyschopnost - imunitní systém
  • Tonus, vitalita
  • Kontrola tělesné hmotnosti
  • Svalová hmota - hubnutí

Chlorella v organismu podporuje:

  • Vitalita - energie - tonus
  • Imunita - energie
  • Přirozená obranyschopnost
  • Normální funkce střevního traktu
  • Mikrobiální rovnováha střev
  • Antioxidant
  • Normální činnost jater
  • Pročištění
  • Normální činnost srdce a cév

 

Z naší nabídky na DoplňVitamin.cz doporučujeme:

 

 

 

Nutrisslim Spirulina je 100% čístá přírodní spirulina bez obsahu přídavných a pomocných látek s hmotnosti 250mg/tableta.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nutrisslim Chlorella je 100% přírodní chlorella bez zbytečných přísad a pomocných látek, kdy jedna tableta odpovída 250mg čístě slisované chlorelly.

 

 

 

Blog

Lipozomální vitamin C – proč ho zvolit oproti klasickému

Lidské tělo si vitamin C nedokáže samo vytvořit. A i když se jeho absolutní nedostatek tzv. skorbut neboli kurděje v dnešní době prakticky nevyskytuje, je důležité ho do organismu pravidelně a v dostatečné míře dodávat. Existuje spoustu způsobů, jak do sebe vitamin C dostat. Nejpřirozenější cesta je samozřejmě pestrá a vyvážená strava. Velké množství vitaminu C je obsaženo například v brokolici, kapustě, paprice, černém rybízu nebo šípcích. Za nejlepší a nejefektivnější formu perorálního doplnění vitaminu C do těla se proto v současnosti jeví lipozomy. Jedná se o speciálně upravené molekuly kyseliny askorbové (vitaminu C), které mají na svém povrchu lipofilní obal skládající se z miniaturních tukových kapének. Takto zapouzdřený a chráněný lipozom perfektně odolává agresivnímu žaludečnímu prostředí a dostává se nenarušený do tenkého střeva.

03.12.2021


Kyselina hyaluronová a její typy a formy??

Kyselina hyaluronová je v dnešní době velmi populární a diskutovanou látkou, která si získala oblibu v kosmetickém průmyslu a je spojována se zdravou pokožkou, tkáněmi a hydratací. Je přirozenou součástí lidského organismu a tělo si tuto kyselinu samo vytváří. Tato schopnost ale s postupem věku klesá, a proto je dobré ji tělu začít dodávat jiným způsobem. Existuje však několik typů kyseliny hyaluronové a každá z nich dokáže svoje blahodárné efekty uplatnit jinde. Na tyto typy a na to, jak se vyznat v jednotlivých názvech se podíváme níže v článku. Kyselina hyaluronová je v největším množství zastoupena především v pojivových tkáních, pokožce a v očním sklivci. Kyselina hyaluronová dokáže na sebe navázat velké množství vody, a to až 1000 násobek své vlastní váhy a tím zajistit lepší hydrataci pokožky a spolu se svojí vysokou viskozitou (vazkostí) přispívá k lepší funkci našich kloubů

25.11.2021


Acerola- třešinka na dortu vašeho pevného zdraví

O plodech jihoamerického keře acerola známého také jako malpígie lysá či barbadoská třešeň je všeobecně známo, že patří k nejbohatším zdrojům vitaminu C. Nabízí se ale otázka, zda ve výživových doplňcích hledat přírodní vitamin C extrahovaný z aceroly, nebo se spokojit se syntetickým a jestli tělo vůbec pozná rozdíl. V případě plodů aceroly, připomínajících naše třešně, se kromě zmíněného vitaminu C můžete těšit na tzv. fytonutrienty, tedy živiny rostlinného původu, z nichž mnohé vynikají především antioxidačními schopnostmi.

18.11.2021



Všechny články


Nejprodávanější

https://www.zivefirmy.cz/dopln-vitamin_f1649480?q=doplnvitamin&loc=cr%7C0

Provozovatel webu, Doplň Vitamín s.r.o, se sídlem Roháčova 145/14, Praha 3, 130 00, IČ: 04693787, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím