Preclíky v mléčné čokoládě 500g k objednávkám nad 800 Kč ZDARMA. PRECLÍKY JE NUTNÉ SI VYBRAT V POSLEDNÍ FÁZI NÁKUPNÍHO KOŠÍKU!. Akce pouze do 31.10.2021.

Garcinie kambodžská – keř, jehož plody vám pomohou při hubnutí

Garcinie kambodžská (garcinia cambogia) je keř, který od nepaměti patří k tradiční ajurvédské medicíně, kde se jeho tykvovité plody využívají při revmatismu a střevních potížích. Studie zkoumající složení plodů však ukazují, že má dalekosáhlejší působení na lidský organismus a že může významně přispět při řešení mnoha problémů. Jakých? Čtěte dál a zjistěte, proč je garcinie v poslední době tolik oblíbená.

Co je garcinie kambodžská?

 

Garcinie kambodžská též tamarind malabarský je keř, který může dorůstat až do výšky 20 metrů. Roste v tropických vlhkých pralesích jihovýchodní Asie a kvete žlutě nebo červeně. Podle způsobu pěstování začíná plodit až po minimálně 10 letech. Vzhledem není samotný keř ničím zvláštní, pokud ale rostlina právě plodí, vaši pozornost si získají plody s rýhami, díky čemuž připomínají tykev. Oproti ní jsou ale o dost menší, velikost mají zhruba jako jablko. Nezralé plody jsou zelené a postupně se mění na žluté. K přímé konzumaci se využívá dřeň, která má sladkokyselou chuť. Případně se z plodů připravuje koření, které se nejčastěji využívá v indické kuchyni.

Jaké látky garcinie kambodžská obsahuje?

Plody garcinie kambodžské jsou plné aktivních látek, vitaminů a minerálů. Z vitaminů obsahují v největším množství vitamin C a z minerálů vápník. Ostatních vitamínů, minerálních a stopových látek obsahují o něco méně. Kromě toho je garcinie kambodžská bohatá také na kyselinu hydroxycitronovou (HCA), což je jedinečná látka, která brání tvorbě tuků z přijaté glukózy. Díky tomuto příznivému ovlivnění metabolismu tuků a cukrů v těle, se tukové buňky tolik neukládají do zásob, ale naopak se využívají jako přímé zdroje energie. Dále pak garcinie obsahuje velké množství různých antioxidantů.

Jak garcinie působí v těle?

Vysoký obsah kyseliny hydroxycitronové (HCA) má za následek nejen blokování přeměny sacharidů na tuky, ale také potlačení chuti k jídlu a vyvolání pocitu zasycení. Užívat extrakt z garcinie kambodžské se proto vyplatí při hubnutí a snaze dosáhnout vysněné hmotnosti. Významný je i pozitivní vliv na imunitní systém díky vysokému podílu vitaminu C. V neposlední řadě garcinie reguluje tvorbu cholesterolu a eliminuje dopad oxidačního stresu. Zpomaluje tedy proces stárnutí buněk, předchází jejich nenávratnému poškození a snaží se udržet naše tělo vitální a mladistvé.

 

Užívání garcinie si pochvalují také sportovci a kulturisti, jimž pomáhá s únavou po cvičení a urychluje regeneraci glykogenu ve svalech. Dále stabilizuje hladinu krevního cukru a zasahuje do metabolismu mastných kyselin, jejichž produkci příznivě ovlivňuje. Za zmínku stojí i vliv na peristaltiku střev a psychickou odolnost, která se přítomností rozmanitých antioxidantů postupně zvyšuje.

 

S čím nám garcinie pomůže:

  • Metabolismus tuků
  • Kontrola tělesné hmotnosti
  • Hubnutí
  • Chuť k jídlu

 

Z naší nabídky na DoplňVitamin.cz doporučujeme:

 

 

Vito Life Garcinie kambodžská ve formě kapslí s obsahem 320mg v jedné cps.

Blog

Chlorella a spirulina – proč je vhodné je kombinovat?

Chlorella a spirulina – dvě zelené superpotraviny, které toho mají hodně společného a zároveň rozdílného. Na první pohled jsou si sice možná podobné, ale svými efekty se spíše doplňují. To, co chybí jedné, druhá hravě nahradí. Díky tomu tvoří jedinečné kombo, které vám přinese vzpruhu do života. Jedná se o sladkovodní rostlinné organismy, kterým se daří v teplých a čistých vodách. Energii pro svůj růst tedy získávají ze slunečního záření, kterého potřebují velké množství. Proto i když jsou kvůli vysoké poptávce pěstovány uměle, nemusí ve výsledku obsahovat tak velkou dávku aktivních látek. Při výběru je tudíž dobré dbát na místo původu, které by se mělo co nejvíce přibližovat přirozené domovině chlorelly a spiruliny. Kvalitní chlorella pochází z Taiwanu a spirulina z tropických oblastí Asie či Afriky.

20.10.2021


Spirulina – modrozelená sinice nejen proti únavě

Spirulina je zdraví prospěšná sinice, která patří mezi zelené potraviny společně s mladým ječmenem a chlorellou. Tyto zelené potraviny jsou plné mikroživin a blahodárných látek. Spirulina ale na rozdíl od ostatních zelených potravin vyniká vysokým obsahem bílkovin a prospěšných esenciálních nenasycených kyselin Mnoho lidí si myslí, že spirulina je stejně jako chlorella řasa, ale není tomu tak. Jedná se o modrozelenou sinici, která se vyskytuje ve sladkých vodách tropických a subtropických oblastech Asie, Afriky a Jižní Ameriky.

13.10.2021


Chlorella – sladkovodní řasa, která vám vrátí elán do života

Chlorella patří mezi zelené potraviny, které se vyznačují vítaným přínosem pro lidský organismus. Její vliv je nezanedbatelný především pro vegany, vegetariány, osoby s oslabenou imunitou, jedince trpící chudokrevností a všechny lidi, kteří jsou věčně unavení a uvěznění v uspěchaném životním stylu. Chlorella totiž pro tělo dovede vytvořit zelenou a zdravější cestu. Chlorella je jednobuněčná sladkovodní řasa, která se vyznačuje vysokým obsahem zdraví prospěšných látek. Známo je hned několik druhů chlorell (například chlorella pyrenoidosa nebo chlorela vulgaris)

06.10.2021



Všechny články


Nejprodávanější

https://www.zivefirmy.cz/dopln-vitamin_f1649480?q=doplnvitamin&loc=cr%7C0

Provozovatel webu, Doplň Vitamín s.r.o, se sídlem Roháčova 145/14, Praha 3, 130 00, IČ: 04693787, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím