DOPRAVA ZDARMA platí pro všechny objednávky nad 500 Kč. Akce pouze do 12.12.2021.

Acerola- třešinka na dortu vašeho pevného zdraví

O plodech jihoamerického keře acerola známého také jako barbadoská třešeň je všeobecně známo, že patří k nejbohatším zdrojům vitaminu C. Nabízí se ale otázka, zda ve výživových doplňcích hledat přírodní vitamin C získávaný z aceroly a nebo se stačí spokojit se syntetickým, a pozná tělo vůbec rozdíl? To vše se dozvíme v níže uvedeném článku.

Syntetický vs. přírodní vitamin C

Vzhledem k tomu, jak zásadní roli hraje v udržení našeho zdraví vitamin C, si odborníci pochopitelně kladli otázku, který ze zdrojů bude v těle lépe využit. Porovnávali tedy tzv. biologickou dostupnost – veličinu vyjadřující, jaké procento přijaté dávky je v organismu reálně využito. V tomto směru se od sebe syntetická a přírodní forma vitaminu C až tak zásadně neliší. Celkovou lepší využitelnost většiny přírodních zdrojů ovšem zajistí přítomnost dalších látek. Závěrem lze tedy tvrdit, že acerola jako přírodní zdroj vitaminu C, bude pro naše tělo přirozenější a efektivnější.

Acerola a její trumfy v rukávu přírody

Nesmíme totiž zapomínat, že příroda pracuje v neuvěřitelné symbióze. Jestliže nám acerola poskytne kvalitní zdroj vitaminu C, prakticky vždy nabídne i řadu cenných látek navíc. Místo osamělého bojovníka, kterým je syntetický vitamin C, tedy přírodní zdroj postaví do bitvy o pevné zdraví celou armádu.

 

V případě plodů aceroly, připomínajících naše třešně, se kromě zmíněného vitaminu C můžete těšit na tzv. fytonutrienty, tedy živiny rostlinného původu, z nichž mnohé vynikají především antioxidačními schopnostmi:

 

  •  flavonoidy
  •  anthocyaniny
  •  karotenoidy
  •  fenolové kyseliny

 

Současně je acerola ceněným zdrojem vitaminu A, vitaminů B1, B2, B3, z minerálů pak vápníku, draslíku, hořčíku, fosforu a železa.

 

Díky schopnosti vzájemně spolupracovat mohou tyto látky v těle rozehrát skutečnou symfonii zdraví prospěšných vlivů. Tradiční jihoameričtí léčitelé s úspěchem využívali acerolu při léčbě nachlazení, kašle, nemocí jater i trávicího ústrojí. Dnes patří k efektivním pomocníkům především v posílení imunity, zkvalitnění regenerace, urychlení hojení ran a zlepšení kvality pleti i vlasů.

 

V jaké formě acerolu užívat?

Je samozřejmě možné konzumovat přímo plody či šťávu z nich, jen se připravte, že přirozeně sladkou chuť doprovází charakteristická kyselost.

 

Nejdostupnější je acerola ve formě výživových doplňků, ať už se jedná o prášek, kapsle či tablety. Ty vám umožní využít cenných efektů tohoto exotického ovoce a spolu s vitaminem C doplnit i širokou škálu živin, které ve vzájemné souhře zcela výjimečným způsobem harmonizují celou řadu tělesných funkcí.

 

Acerola má vyšší obsah vitaminu C než pomeranče, jahody a další druhy ovoce. Z běžně dostupných přírodních zdrojů jí šlape na paty akorát šípek či rakytník.

Benefity vitaminu C v organismu, co všechno umí:

  • Přispívá k normální tvorbě kolagenu pro normální funkci krevních cév, kostí, chrupavek, dásní, kůže a zubů
  • Přispívá k normálnímu energetickému metabolismu
  • Přispívá k normální činnosti nervové soustavy
  • Přispívá k normální psychické činnosti
  • Přispívá k normální funkci imunitního systému
  • Přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem
  • Přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání
  • Přispívá k regeneraci redukované formy vitaminu E
  • Zvyšuje vstřebávání železa
  • Přispívá k udržení normální funkce imunitního systému během intenzivního fyzického výkonu a po něm

Z naší nabídky na DoplňVitamin.cz doporučujeme:

 

 

Woldohealth Vitamin C je přírodní zdroj vitaminu C získávaný z Aceroly s obsahem 420 mg (z toho 105 mg přírodní vitamin C) v jedné kapsli.

 

 

 

 

 

 

 

 

Acerola od českého výrobce MycoMedica poslouží také jako přírodní zdroj vitaminu C s obsahem 125 mg vitaminu C v jedné kapsli.

Blog

Lipozomální vitamin C – proč ho zvolit oproti klasickému

Lidské tělo si vitamin C nedokáže samo vytvořit. A i když se jeho absolutní nedostatek tzv. skorbut neboli kurděje v dnešní době prakticky nevyskytuje, je důležité ho do organismu pravidelně a v dostatečné míře dodávat. Existuje spoustu způsobů, jak do sebe vitamin C dostat. Nejpřirozenější cesta je samozřejmě pestrá a vyvážená strava. Velké množství vitaminu C je obsaženo například v brokolici, kapustě, paprice, černém rybízu nebo šípcích. Za nejlepší a nejefektivnější formu perorálního doplnění vitaminu C do těla se proto v současnosti jeví lipozomy. Jedná se o speciálně upravené molekuly kyseliny askorbové (vitaminu C), které mají na svém povrchu lipofilní obal skládající se z miniaturních tukových kapének. Takto zapouzdřený a chráněný lipozom perfektně odolává agresivnímu žaludečnímu prostředí a dostává se nenarušený do tenkého střeva.

03.12.2021


Kyselina hyaluronová a její typy a formy??

Kyselina hyaluronová je v dnešní době velmi populární a diskutovanou látkou, která si získala oblibu v kosmetickém průmyslu a je spojována se zdravou pokožkou, tkáněmi a hydratací. Je přirozenou součástí lidského organismu a tělo si tuto kyselinu samo vytváří. Tato schopnost ale s postupem věku klesá, a proto je dobré ji tělu začít dodávat jiným způsobem. Existuje však několik typů kyseliny hyaluronové a každá z nich dokáže svoje blahodárné efekty uplatnit jinde. Na tyto typy a na to, jak se vyznat v jednotlivých názvech se podíváme níže v článku. Kyselina hyaluronová je v největším množství zastoupena především v pojivových tkáních, pokožce a v očním sklivci. Kyselina hyaluronová dokáže na sebe navázat velké množství vody, a to až 1000 násobek své vlastní váhy a tím zajistit lepší hydrataci pokožky a spolu se svojí vysokou viskozitou (vazkostí) přispívá k lepší funkci našich kloubů

25.11.2021


Acerola- třešinka na dortu vašeho pevného zdraví

O plodech jihoamerického keře acerola známého také jako malpígie lysá či barbadoská třešeň je všeobecně známo, že patří k nejbohatším zdrojům vitaminu C. Nabízí se ale otázka, zda ve výživových doplňcích hledat přírodní vitamin C extrahovaný z aceroly, nebo se spokojit se syntetickým a jestli tělo vůbec pozná rozdíl. V případě plodů aceroly, připomínajících naše třešně, se kromě zmíněného vitaminu C můžete těšit na tzv. fytonutrienty, tedy živiny rostlinného původu, z nichž mnohé vynikají především antioxidačními schopnostmi.

18.11.2021



Všechny články


Nejprodávanější

https://www.zivefirmy.cz/dopln-vitamin_f1649480?q=doplnvitamin&loc=cr%7C0

Provozovatel webu, Doplň Vitamín s.r.o, se sídlem Roháčova 145/14, Praha 3, 130 00, IČ: 04693787, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím