Pistácie solené k objednávkám nad 600 Kč ZDARMA. Pistácie je nutné si vybrat v poslední fázi nákupního košíku.

Blog


Nové

Coriolus a jeho přínosy?

Autor: Bc. Michaela Fulínová4 min.

Coriolus versicolor je medicinální dřevokazná houba patřící mezi choroše, na níž můžete narazit i pod názvy jako je outkovka pestrá, Yun zhi nebo také na z angličtiny pocházející turkey trail, což v překladu znamená krocaní ocas. V první řadě je důležité jmenovat polysacharidy. Jedná se o složené cukry, které patří mezi jednu z nejimpozantnějších obsahových složek. Z těch jsou významné především betaglukany, polysacharid Krestin a polysacharidopeptid (PSP). Všechny sloučeniny přítomné v coriolu jsou vysoce biologicky aktivní. Polysacharidy a polypeptidy jsou silnými antioxidanty, a jak se můžeme dozvědět ve studiích, rovněž významnými imunostimulanty

15.12.2023

Celý článek

Hovězí kolagen pouze na klouby?

Autor: Bc. Michaela Fulínová5 min.

Kolagen je naší důležitou součástí a nachází se napříč celým tělem. Jedná se o protein, který se v organismu za běžných okolností vytváří sám. Ovšem pouze do jistého věku se produkuje v dostatečné míře pro všechny potřeby. Jeho užívání je tak v určitých situacích prospěšné, a může tak přispět v prevenci proti budoucím obtížím. Druhů, jež si můžeme zvolit je ale více. Jedním z nich je hovězí, který se doporučuje především na klouby a další součásti pohybového aparátu. Existuje několik desítek typů kolagenu, z nichž je každý zastoupen v jiné míře. Za nejvýznamnější se ovšem považuje typ I, II, III, IV, a V. Ty totiž utváří převážnou většinu. Každý z nich bychom také našli na odlišných místech. Největší podíl připadá na typ I, jež zabírá přibližně 90 % veškerého přítomného kolagenu.

08.12.2023

Celý článek

Jak správně používat kyselinu hyaluronovou?

Autor: Bc. Michaela Fulínová5 min.

Kyselina hyaluronová je nejčastěji spojována se světem péče o pokožku. Nejenže se jedná o nezbytnou látku, která ovlivňuje krásu naší pleti, ale stává se oblíbenou složkou v kosmetice a při nejrůznějších procedurách v salonech. Kyselina hyaluronová je dle chemického složení polysacharid a nejběžněji na ni narazíte ve formě hyaluronanu spojeného s vápníkem, sodíkem nebo draslíkem. V organismu se vyskytuje naprosto přirozeně a má zde svoje důležité opodstatnění. Je to bezbarvá, gelová látka, jež má vysokou viskozitu. Je součástí mezibuněčné hmoty a nervových, epiteliálních a pojivových tkání. Našli bychom ji v kůži, kloubní tekutině nebo třeba také v očním sklivci, proto má podle studií své přínosy i v oftalmologii

30.11.2023

Celý článek

Co obsahuje acerola?

Autor: Bc. Michaela Fulínová4 min.

Malpígie lysá, barbadoská třešeň či acerola, to vše jsou termíny odkazující na stejnou rostlinu, která každý rok vytváří plody, jež se mohou pyšnit vysokým obsahem některých aktivních látek. Z tohoto důvodu určitě stojí za vaši pozornost. Zajímat by vás ovšem mohla zejména v případě, pokud se zajímáte o přípravky, které jsou získávány přímo z přírodního zdroje. Acerola má v sobě více druhů zajímavých látek, avšak hlavní důvod, proč se stala tolik oblíbenou, je vysoký obsah vitaminu C, což dokazují i četné studie. Jeho množstvím hravě předčí většinu běžných druhů ovoce a zeleniny.

24.11.2023

Celý článek

Na co jsou dobré omega 3 a proč je užívat?

Do omega 3 patří větší množství typů mastných kyselin, jež se liší ve své struktuře. Nejhlavnějšími zástupci jsou kyselina alfalinolenová (ALA), kyselina dokosahexaenová (DHA) a kyselina eikosapentaenová (EPA). Omega 3 mastné kyseliny totiž napomáhají udržovat správnou funkci kardiovaskulárního systému. Mají pozitivní vliv na srdce, na udržování průchodnosti cév a normální hladiny triglyceridů v krvi, regulaci cholesterolu a snižování krevního tlaku. Zároveň jsou prospěšné pro mozek a nervové tkáně, jelikož jsou významnou složkou buněčných membrán. Dále mají protizánětlivé schopnosti, zlepšují mentální zdraví a příznivé jsou také pro pokožku, a jak naznačují studie, rovněž pro oči.

18.11.2023

Celý článek

Který ženšen je nejlepší?

Ženšen je velmi často spojován především s podporou paměti. A je tomu opravdu tak, dokáže totiž zlepšit většinu našich kognitivních funkcí, tudíž i například koncentraci, rychlost myšlení a soustředění. Ženšen má pozitivní vliv jak na psychickou, tak fyzickou stránku člověka, a dle studií je také adaptogenem, který podněcuje imunitní systém, jelikož zvyšuje počet buněk, které jsou odpovědné za naši vlastní obranyschopnost. Dále zvyšuje odolnost, vitalitu, napomáhá se snadněji vyrovnat se změnami a případným stresem. Povzbudí taktéž při únavě a vyčerpání, zlepšuje krevní oběh a činnost reprodukčního systému a přispívá k náležité hladině glukózy v krvi. 

10.11.2023

Celý článek

Projevy nedostatku trávicích enzymů?

Trávicí enzymy jsou produkovány napříč celým trávicím traktem. Nejvíce se vytvářejí v ústech, žaludku, střevech a slinivce břišní. Existuje jich několik různých a jsou rozděleny podle toho, jakou skupinu makroživin rozkládají. Amyláza, laktáza a celuláza se starají o veškeré sacharidy, které společně se stravou přijmeme a udělají z nich jednodušší typy cukrů jako je například glukóza. Lipáza zase rozloží tuky na glycerol a snadněji vstřebatelné mastné kyseliny. Na rozštěpení bílkovin má velký podíl proteáza, jež usnadňuje jejich rozklad na jednotlivé aminokyseliny. Nicméně máme i takové enzymy, které naše tělo nevyrábí, ale přesto mohou být užitečné. Jedná se třeba o bromelain a papain. Ty jsou přirozenou součástí některých druhů ovoce a štěpí bílkoviny.

03.11.2023

Celý článek

Na co se používá hericium?

Hericium je jedlá stopkovýtrusná houba pocházející z Asie, jež má charakteristický vzhled, dle kterého je snadno rozpoznatelná a odlišná od ostatních hub. Plodnice má kulovitý tvar a z ní vyčnívá velký počet třásňovitých výrůstků. Barva se proměňuje spolu s věkem. Začíná u čistě bílé a končí až u žlutohnědé. Korálovec je dřevokazná houba, které se nejvíce daří na odumřelých nebo poškozených listnatých stromech jako je například dub nebo buk. Hericium je vynikajícím prostředkem pro podporu imunity. Polysacharidy totiž zvyšují odolnost organismu tím, že aktivují přirozené obranné systémy těla. Povzbuzují buňky imunitního systému, tzv. makrofágy

27.10.2023

Celý článek

Přírodní vitamin C a jeho výhody?

Přírodní vitamin C je takový vitamin, který se běžně nachází v ovoci a zelenině. Každý druh obsahuje jiný podíl vitaminu C. Zatímco někde ho může být pouze stopové množství, tak v určitých druzích je koncentrován opravdu významně. Existuje však také vitamin C, který je produkován synteticky. Ten se vyrábí v laboratorních podmínkách. Není na něm nic špatného, nicméně přírodní vitamin C má jednu nespornou výhodu. Vyskytuje se totiž po boku dalších látek, jako jsou kupříkladu flavonoidy. Jedná se o fytonutrienty, jež mají zásadní vliv na to, jak je vitamin C následně v těle využit.

20.10.2023

Celý článek

Na co je dobrá maca?

Maca peruánská je velice podobná běžné kořenové zelenině. Na první pohled může připomínat třeba obyčejnou řepu. Maca červená má dokonce i velmi podobnou barvu. Maca totiž není pouze jedna, ale má několik druhů, jež na první pohled rozeznáme podle barvy. Nejrozšířenější je v našich končinách maca žlutá, pak maca červená a černá. Základní vlastnosti mají podobné, ale každá z nich má i své specifické schopnosti.

12.10.2023

Celý článek

Na co je dobrý kurkumin?

Kurkumin je velice přínosná naturální látka, jejíž vlastnosti a potencionální zdravotní benefity přitahují zájem. Proto je také kurkumin s oblibou užíván jako doplněk stravy v různých formách. Nejčastěji můžete nejspíš narazit na samotný prášek či kapsle s jeho obsahem nebo bývá součástí rozličných komplexních multivitaminových doplňků. Nicméně kurkumin je proslulý už po staletí, kdy byl hojně používán v rámci tradičních medicín po celém světě.

06.10.2023

Celý článek

Proč užívat kyselinu hyaluronovou?

Kyselina hyaluronová je pro většinu lidí již velmi dobře známý pojem. V současné době je o ní totiž poměrně dost slyšet a stala se také neodmyslitelnou součástí kosmetického průmyslu. Přidává se do všemožných produktů pro péči o pleť, pokožku celého těla, a dokonce i vlasy.  Hojně se používá rovněž v estetické medicíně, kde se jí nejčetněji využívá pro výplň hlubších vrásek, zvýraznění kontur či zvětšení rtů. Kyselina hyaluronová je často označována také jako hyaluronan nebo hyaluronát. Jedná se vlastně o různé termíny, které ovšem odkazují na tu stejnou látku se stejnými příznivými vlastnostmi.

27.09.2023

Celý článek

Blog

Kloubní výživa a její složení, co by měla obsahovat?

Jakmile se objeví první obtíže a bolesti, je kloub již s největší pravděpodobností určitým způsoben narušen, a není tak možné vrátit jeho stav zcela zpět. Včasné nasazení té správné výživy je proto základ, obzvláště v situaci, kdy se ve vaší rodině už určité problémy objevily, a máte k tomu tedy možný genetický předpoklad. Nicméně suplementování kloubní výživy je vhodné i v případě, že se již opotřebení kloubů projevilo. Můžete tak zpomalit zhoršování jejich stavu a zmírnit průběh již probíhajících onemocnění. Její užívání by měli zvážit rovněž aktivní sportovci nebo lidé s jinou fyzicky náročnou aktivitou. 

22.03.2024


Jaké mikroživiny nejčastěji chybí veganům a vegetariánům?

Veganství a vegetariánství se stává mezi lidmi čím dál tím oblíbenějším a počet lidí, kteří se vydají tímto směrem, neustále narůstá. Tato strava může mít mnoho benefitů, ovšem je třeba se zaměřit na správnou skladbu celého jídelníčku tak, aby v něm bylo obsaženo dostatek bílkovin, sacharidů i tuků. Na co se ale občas zapomíná jsou mikronutrienty neboli vitaminy a minerální látky. Vyřazení určitých skupin potravin s sebou totiž přináší riziko nedostatečného příjmu některých z nich. Tudíž je někdy nutné sáhnout i po doplňku stravy.

15.03.2024


Na co je dobrý methionin?

Methionin je jednou ze základních aminokyselin, kterou naše tělo potřebuje v různých buněčných a metabolických procesech. Jako u mnoha aminokyselin, se v první řadě jedná o tvorbu bílkovin, nicméně není to jeho jediná schopnost. Nejčastěji je zmiňován také v souvislosti se zdravým vlasů, nehtů nebo pokožky. A není tomu jen tak, skutečně zde totiž hraje zásadní roli.

08.03.2024



Všechny články


Nejprodávanější

https://www.zivefirmy.cz/dopln-vitamin_f1649480?q=doplnvitamin&loc=cr%7C0
Nastavení Cookies
Cookies

Naše webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají s jejich vylepšováním. Abychom cookies mohli používat, musíte nám to povolit. Kliknutím na tlačítko "OK, souhlasím" udělujete tento souhlas.

Nastavení OK, souhlasím
×
Nastavení souborů cookies

Cookies jsou malé soubory, které webové stránky (i ty naše) ukládají ve Vašem webovém prohlížeči. Obsahy těchto souborů jsou vyměňovány mezi Vaším prohlížečem a našimi servery, případně se servery našich partnerů. Některé cookies potřebujeme, abychom webová stránka mohla správně fungovat, některé potřebujeme k marketingové a statistické analytice. Zde si můžete nastavit, které cookies budeme moci používat.

Nezbytné cookies
Nezbytné cookies
Jedná se o technické soubory, které jsou nezbytné ke správnému chování našich webových stránek a všech jejich funkcí. Používají se mimo jiné k ukládání produktů v nákupním košíku, zobrazování produktů na přání, ovládání filtrů, osobního nastavení a také nastavení souhlasu s uživáním cookies. Pro tyto cookies není zapotřebí Váš souhlas a není možné jej ani odebrat.
Ovlivňuje funkce:
  • Konfigurační cookies
Analytické cookies
Vypnuto Zapnuto
Analytické cookies
Analytické cookies nám umožňují měření výkonu našeho webu a našich reklamních kampaní. Jejich pomocí určujeme počet návštěv a zdroje návštěv našich internetových stránek. Data získaná pomocí těchto cookies zpracováváme souhrnně, bez použití identifikátorů, které ukazují na konkrétní uživatelé našeho webu. Pokud vypnete používání analytických cookies ve vztahu k Vaší návštěvě, ztrácíme možnost analýzy výkonu a optimalizace našich opatření.
Ovlivňuje funkce:
  • Google Analytics - analytická návštěvnost
Personalizované cookies
Vypnuto Zapnuto
Personalizované cookies
Používáme rovněž soubory cookie a další technologie, abychom přizpůsobili náš obchod potřebám a zájmům našich zákazníků a připravili tak pro Vás výjimečné nákupní zkušenosti. Díky použití personalizovaných souborů cookie se můžeme vyvarovat vysvětlování nežádoucích informací, jako jsou neodpovídající doporučení výrobků nebo neužitečné mimořádné nabídky. Navíc nám používání personalizovaných souborů cookie umožňuje nabízet Vám dodatečné funkce, jako například doporučení výrobků přizpůsobených Vašim potřebám. 
Marketingové cookies
Vypnuto Zapnuto
Marketingové cookies
Marketingové (reklamní) cookies používáme my nebo naši partneři, abychom Vám mohli zobrazit vhodné obsahy nebo reklamy jak na našich stránkách, tak na stránkách třetích subjektů. Díky tomu můžeme vytvářet profily založené na Vašich zájmech, tak zvané pseudonymizované profily. Na základě těchto informací není zpravidla možná bezprostřední identifikace Vaší osoby, protože jsou používány pouze pseudonymizované údaje. Pokud nevyjádříte souhlas, nebudete příjemcem obsahů a reklam přizpůsobených Vašim zájmům.
Ovlivňuje funkce:
  • Google Ads