Mango sušené mrazem k objednávkám nad 600 Kč ZDARMA. Mango je nutné si vybrat v poslední fázi nákupního košíku.

Blog


Nové

Vitamin D3 a jeho působení s K2, jak se vzájemně doplňují?

Vitamin D3 i vitamin K2 jsou dva vitaminy rozpustné v tucích (spolu s vitaminem A a E) a v těle mají oba svoje důležité opodstatnění. O vitaminu D je v dnešní době asi již všeobecně známo, že je potřebný pro spousty procesů v organismu, jako je třeba výstavba kostní tkáně nebo imunitní systém. O nezbytnosti vitaminu K ale mnoho jedinců neví, a co víc někdo ani netuší, že vůbec nějaký takový vitamin existuje. Přitom má také několik významných funkcí v těle a spolu s vitaminem D tvoří synergickou dvojici, která může posloužit jako prevence různých civilizačních chorob.

25.02.2022

Celý článek

Reishi z pohledu čínské medicíny

Reishi (Ganoderma lucidum) je jednou z velmi ceněných hub v tradiční čínské medicíně, kde se jejích vlastností využívá už po 4 tisíce let. V čínštině se pro ni používá názvu Ling zhi, což se volně překládá jako „božská houba nesmrtelnosti“ nebo „bylina duchovní síly“. U nás je známá i pod jménem lesklokorka lesklá a už i v našich končinách si ji nejeden člověk, pro nedocenitelný vliv pro tělo, oblíbil. Reishi totiž obsahuje velké množství bioaktivních látek, pro které je tak jedinečná a hojně využívaná.  Zmínky o reishi můžeme najít v nejstarších čínských bylinkářských knihách, kde je řazena mezi královské rostliny a nejvyšší byliny. Podle nich měla prodlužovat život, posilovat srdce a kognitivní funkce.

18.02.2022

Celý článek

Selen a jeho formy, proč zvolit organickou?

Selen se řadí mezi stopové prvky, ale i tak zastává v našem organismu zásadní roli. Je to prvek esenciální, takže si ho naše tělo samo nedokáže vyrobit a jeho nedostatek, ale i nadbytek může způsobit zdravotní problémy. Pro mnoho lidí není selen ještě tolik známý nebo mu nepřikládají takovou důležitost a dostatečný příjem je tak často opomíjený. Ovšem selen má několik funkcí, je významným antioxidantem, ovlivňuje naši obranyschopnost a další stránky našeho organismu. V první řadě patří selen mezi užitečné antioxidanty a působí tak proti volným radikálům z okolního prostředí a chrání buňky proti škodlivinám z potravy a oxidačním stresem. Zvyšuje i aktivitu imunitního systému, a tak odolnost vůči infekcím. Navíc příznivě působí na spermatogenezi a plodnost a je nezbytný pro tvorbu hormonů štítné žlázy. Mimo jiné má i třeba vliv na zdraví našeho srdce a nervového systému.

11.02.2022

Celý článek

Cordyceps sinensis – houba plná blahodárných látek

Cordyceps sinensis neboli housenice čínská patří mezi medicinální houby a je v ní ukryto spoustu pozoruhodných vlastností, kterými může prospět lidskému organismu. Hojně se již po dlouhou dobu využívá v tradiční čínské medicíně, protože obsahuje řadu vitaminů, minerálů a bioaktivních látek a její využití je velice širokospektrální. Má příznivý vliv na životní vitalitu a obranyschopnost, ale také třeba na naše ledviny a plíce. Cordyceps je cizopasná houba, jež roste v horských oblastech v Číně, Nepálu a Tibetu, kde jsou ideální podmínky pro její růst. Ve volné přírodě je ale dnes poněkud vzácná, a proto se přistoupilo k umělému pěstování na substrátu. Je zajímavá tím, že ke své existenci potřebuje cizího hostitele, jímž je ve většině případů larva můry z rodu hrotnokřídleců. 

04.02.2022

Celý článek

Vápník, hořčík a zinek – proč není vhodné užívat tyto minerály společně?

Vápník, hořčík a zinek – tři důležité minerály pro naše tělo, které jsou nutné pro správné fungování našeho organismu, a proto ani jeden z nich nesmí být opomíjen. Každý z nich plní svoje funkce, ale společně především působí blahodárně na kosti, kůži, vlasy a nehty. S těmito minerály se můžeme setkat v doplňcích stravy buď samostatně nebo i často přímo s jejich vzájemnou kombinací v jednom produktu. Udržovat správnou hladinu těchto tří prvků je nezbytné, avšak lze se setkat s faktory, kdy se vápník, hořčík a zinek mohou navzájem ovlivňovat.

28.01.2022

Celý článek

Jaké jsou role prebiotik ve stravě??

PREBIOTIKA nejsou ničím jiným než potravou pro probiotika. Aby mohly bakterie ve střevě plnit svoji funkci, potřebují vhodnou potravu. A tou je pro ně rozpustná rostlinná vláknina, odborně nazývaná prebiotická. Na rozdíl od vlákniny nerozpustné má schopnost v trávicím traktu absorbovat vodu, čímž zvyšuje objem potravy ve střevech a navozuje pocit nasycení. Současně napomáhá trávení a pravidelnému vyměšování. 

21.01.2022

Celý článek

Magnesium di-citrát, v čem vyniká a jaké jsou jeho výhody?

Hořčík neboli magnesium je důležitým minerálním prvkem, který hraje významnou roli v mnoha metabolických reakcích našeho těla. Je součástí několika desítek enzymů a jeho dostatečné množství zajišťuje mimo jiné třeba správné fungování svalů a našeho nervového systému. Existuje však více typů hořčíku, se kterými se můžeme setkat. Jejich rozdílnost může vyplývat například z míry jejich vstřebatelnosti, v době, kdy je doporučeno ho užívat, a ne každý hořčík je také vhodný jako doplněk stravy. Dnes se konkrétně zaměříme na magnesium di-citrát a jeho přednosti.

14.01.2022

Celý článek

Sušené maso – ideální jako svačina?

O sušeném masu neboli jerky slyšel v dnešní době téměř každý. Tato pochutina se stala součástí jídelníčku mnoha lidí jako rychlá svačinka, která je nejenom velmi chutná, ale i nutričně prospěšná. Sušené maso je však známé mnohem déle než posledních pár let, kdy zažívá velký rozmach. Už dávno ho indiáni sušili proto, aby vydrželo po delší dobu a měli ho pak kdykoliv po ruce jako výživnou potravinu na horší časy.Největší předností sušeného masa je rozhodně vysoký obsah bílkovin. Ty jsou jednou ze základních živin, důležitých pro fungování celého organismu a naše tělo se bez nich rozhodně neobejde. Bílkoviny jsou základní stavební jednotkou našich svalů, orgánů a tkání, jsou součástí enzymů, hormonů a zprostředkovávají transport látek. Ve srovnání s cukry a tuky nejvíce zasytí, snižují pocit hladu, zvyšují sílu a tvorbu svalové hmoty.

07.01.2022

Celý článek

Ájurvédské Zlaté mléko, proč bychom si ho měli dopřát?

Zlaté mléko je pro mnoho lidí v Evropě ještě neznámé, ale v jiných končinách světa se využívá už pěknou řádku let. Již před pár tisíci lety se ve starověké Indii vědělo, jak tento nápoj, který se mezi místními nazývá haldi doodh, může přispět našemu zdraví popíjením před spaním nebo pokud nás trápí nějaké zdravotní obtíže. V Asii zejména v Indii je zlaté mléko populární do dnešního dne a spoustu lidí si ho tam dopřává téměř na denní bázi. Protože se v tradiční ájurvédě využívá přírodních ingrediencí, které jsou plné silných antioxidantů, vitaminů a minerálů je tento nápoj plný látek, co nám mohou prospět ve více směrech. 

23.12.2021

Celý článek

MCT olej a jeho použití nejen při zdravém vaření

MCT olej je tuk plný zdravějšího typu nasycených mastných kyselin. V dnešní době se začíná více využívat, a to nejen díky velké popularitě kokosových olejů, ale i pro jeho přínosy pro naše zdraví. Pro někoho je pojem MCT olej doposud stále neznámý, pro jiného je již součástí každodenního života jako zdroj prospěšných tuků ve výživě, pro hubnutí i pro podporu sportovního výkonu. Spoustu lidí však odrazuje už i pouhý pojem nasycený tuk, který je spojován se špatným vlivem na náš organismus. Pod zkratkou MCT se skrývají tři anglická slovíčka – medium chain triglycerides, jenž odkazují na oleje se středně dlouhým řetězcem

16.12.2021

Celý článek

Železo – rozdíl mezi dvojmocnou a trojmocnou formou?

Železo je jednou z důležitých minerálních látek, které patří mezi tzv. stopové prvky – tedy prvky, které náš organismus potřebuje v poměrně malém množství. To ale neznamená, že by bylo železo méně potřebné pro správnou funkci některých procesů v těle. Je nezbytné například pro náležitou funkci buněk, tvorbu červených krvinek a transport kyslíku po těle. Stejně jako ostatní esenciální minerály, které si tělo neumí samo vytvořit, je železo do organismu přijímáno spolu se stravou. Potraviny, které ho obsahují v největší míře, jsou zejména vnitřnosti a červené maso, ale nalezneme ho i v obilovinách a obilných klíčcích, luštěninách (sója, fazole, červená čočka), špenátu, sušeném ovoci (meruňky, rozinky) nebo semínkách.

10.12.2021

Celý článek

Lipozomální vitamin C – proč ho zvolit oproti klasickému

Lidské tělo si vitamin C nedokáže samo vytvořit. A i když se jeho absolutní nedostatek tzv. skorbut neboli kurděje v dnešní době prakticky nevyskytuje, je důležité ho do organismu pravidelně a v dostatečné míře dodávat. Existuje spoustu způsobů, jak do sebe vitamin C dostat. Nejpřirozenější cesta je samozřejmě pestrá a vyvážená strava. Velké množství vitaminu C je obsaženo například v brokolici, kapustě, paprice, černém rybízu nebo šípcích. Za nejlepší a nejefektivnější formu perorálního doplnění vitaminu C do těla se proto v současnosti jeví lipozomy. Jedná se o speciálně upravené molekuly kyseliny askorbové (vitaminu C), které mají na svém povrchu lipofilní obal skládající se z miniaturních tukových kapének. Takto zapouzdřený a chráněný lipozom perfektně odolává agresivnímu žaludečnímu prostředí a dostává se nenarušený do tenkého střeva.

03.12.2021

Celý článek

Blog

Oreganový olej, co všechno umí?

Oreganový olej můžete upotřebit rozličnými způsoby, dá se nicméně uplatnit vnitřně i zevně. Pro vnitřní užívání si ho můžete pořídit dokonce v kapslích, které jsou praktické pro dávkování. Zevně může být aplikován lokálně na kůži či jiné části těla, kde podpoří léčbu nejrůznějších kožních onemocnění – infekcí, akné, lupénky nebo ekzému. Dobře poslouží i v případě plísňových onemocnění nohou či nehtů. Díky jeho intenzivní vůni je oblíben rovněž v aromaterapii. Má relaxační účinky, napomáhá snížit stres a uvolnit napětí. Mnohdy se tento olej používá také jako dezinfekční prostředek při úklidu všemožných povrchů. Je tedy opravdu všestranný.

19.04.2024


Nedostatek železa, jaké jsou příznaky?

Železo je v první řadě jedním z významných prvků pro tvorbu červených krvinek. Je totiž nepostradatelnou součástí hemoglobinu, což je protein v červených krvinkách, jehož zásadní funkcí je přenos krevních plynů. Jedná se zejména o kyslík, jenž je díky tomu roznášen do celého těla. Železo je rovněž přítomné v myoglobinu. To je bílkovina, která váže kyslík ve svalové tkáni. Dále tento minerál podporuje správný chod imunitního systému a rozpoznávacích funkcí a je součástí energetického metabolismu, čímž přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpanosti. U dětí je důležitý i z hlediska náležitého vývoje mozku.

04.04.2024


Kloubní výživa a její složení, co by měla obsahovat?

Jakmile se objeví první obtíže a bolesti, je kloub již s největší pravděpodobností určitým způsoben narušen, a není tak možné vrátit jeho stav zcela zpět. Včasné nasazení té správné výživy je proto základ, obzvláště v situaci, kdy se ve vaší rodině už určité problémy objevily, a máte k tomu tedy možný genetický předpoklad. Nicméně suplementování kloubní výživy je vhodné i v případě, že se již opotřebení kloubů projevilo. Můžete tak zpomalit zhoršování jejich stavu a zmírnit průběh již probíhajících onemocnění. Její užívání by měli zvážit rovněž aktivní sportovci nebo lidé s jinou fyzicky náročnou aktivitou. 

22.03.2024



Všechny články


Nejprodávanější

https://www.zivefirmy.cz/dopln-vitamin_f1649480?q=doplnvitamin&loc=cr%7C0
Nastavení Cookies
Cookies

Naše webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají s jejich vylepšováním. Abychom cookies mohli používat, musíte nám to povolit. Kliknutím na tlačítko "OK, souhlasím" udělujete tento souhlas.

Nastavení OK, souhlasím
×
Nastavení souborů cookies

Cookies jsou malé soubory, které webové stránky (i ty naše) ukládají ve Vašem webovém prohlížeči. Obsahy těchto souborů jsou vyměňovány mezi Vaším prohlížečem a našimi servery, případně se servery našich partnerů. Některé cookies potřebujeme, abychom webová stránka mohla správně fungovat, některé potřebujeme k marketingové a statistické analytice. Zde si můžete nastavit, které cookies budeme moci používat.

Nezbytné cookies
Nezbytné cookies
Jedná se o technické soubory, které jsou nezbytné ke správnému chování našich webových stránek a všech jejich funkcí. Používají se mimo jiné k ukládání produktů v nákupním košíku, zobrazování produktů na přání, ovládání filtrů, osobního nastavení a také nastavení souhlasu s uživáním cookies. Pro tyto cookies není zapotřebí Váš souhlas a není možné jej ani odebrat.
Ovlivňuje funkce:
  • Konfigurační cookies
Analytické cookies
Vypnuto Zapnuto
Analytické cookies
Analytické cookies nám umožňují měření výkonu našeho webu a našich reklamních kampaní. Jejich pomocí určujeme počet návštěv a zdroje návštěv našich internetových stránek. Data získaná pomocí těchto cookies zpracováváme souhrnně, bez použití identifikátorů, které ukazují na konkrétní uživatelé našeho webu. Pokud vypnete používání analytických cookies ve vztahu k Vaší návštěvě, ztrácíme možnost analýzy výkonu a optimalizace našich opatření.
Ovlivňuje funkce:
  • Google Analytics - analytická návštěvnost
Personalizované cookies
Vypnuto Zapnuto
Personalizované cookies
Používáme rovněž soubory cookie a další technologie, abychom přizpůsobili náš obchod potřebám a zájmům našich zákazníků a připravili tak pro Vás výjimečné nákupní zkušenosti. Díky použití personalizovaných souborů cookie se můžeme vyvarovat vysvětlování nežádoucích informací, jako jsou neodpovídající doporučení výrobků nebo neužitečné mimořádné nabídky. Navíc nám používání personalizovaných souborů cookie umožňuje nabízet Vám dodatečné funkce, jako například doporučení výrobků přizpůsobených Vašim potřebám. 
Marketingové cookies
Vypnuto Zapnuto
Marketingové cookies
Marketingové (reklamní) cookies používáme my nebo naši partneři, abychom Vám mohli zobrazit vhodné obsahy nebo reklamy jak na našich stránkách, tak na stránkách třetích subjektů. Díky tomu můžeme vytvářet profily založené na Vašich zájmech, tak zvané pseudonymizované profily. Na základě těchto informací není zpravidla možná bezprostřední identifikace Vaší osoby, protože jsou používány pouze pseudonymizované údaje. Pokud nevyjádříte souhlas, nebudete příjemcem obsahů a reklam přizpůsobených Vašim zájmům.
Ovlivňuje funkce:
  • Google Ads