Mango sušené mrazem k objednávkám nad 600 Kč ZDARMA. Mango je nutné si vybrat v poslední fázi nákupního košíku.

Blog


Nové

Kyselina hyaluronová a její typy a formy??

Kyselina hyaluronová je v dnešní době velmi populární a diskutovanou látkou, která si získala oblibu v kosmetickém průmyslu a je spojována se zdravou pokožkou, tkáněmi a hydratací. Je přirozenou součástí lidského organismu a tělo si tuto kyselinu samo vytváří. Tato schopnost ale s postupem věku klesá, a proto je dobré ji tělu začít dodávat jiným způsobem. Existuje však několik typů kyseliny hyaluronové a každá z nich dokáže svoje blahodárné efekty uplatnit jinde. Na tyto typy a na to, jak se vyznat v jednotlivých názvech se podíváme níže v článku. Kyselina hyaluronová je v největším množství zastoupena především v pojivových tkáních, pokožce a v očním sklivci. Kyselina hyaluronová dokáže na sebe navázat velké množství vody, a to až 1000 násobek své vlastní váhy a tím zajistit lepší hydrataci pokožky a spolu se svojí vysokou viskozitou (vazkostí) přispívá k lepší funkci našich kloubů

25.11.2021

Celý článek

Acerola- třešinka na dortu vašeho pevného zdraví

O plodech jihoamerického keře acerola známého také jako malpígie lysá či barbadoská třešeň je všeobecně známo, že patří k nejbohatším zdrojům vitaminu C. Nabízí se ale otázka, zda ve výživových doplňcích hledat přírodní vitamin C extrahovaný z aceroly, nebo se spokojit se syntetickým a jestli tělo vůbec pozná rozdíl. V případě plodů aceroly, připomínajících naše třešně, se kromě zmíněného vitaminu C můžete těšit na tzv. fytonutrienty, tedy živiny rostlinného původu, z nichž mnohé vynikají především antioxidačními schopnostmi.

18.11.2021

Celý článek

Superpotravina z Peru aneb když Maca maká

Kořen peruánské rostliny maca (Lepidium meyenii) není na poli zdraví prospěšných potravin žádným nováčkem. První zmínky o jeho využití totiž spadají do doby 3 800 let před naším letopočtem. A už tenkrát se používala na celou řadu zdravotních potíží a neduhů. Do povědomí Evropanů se maca dostala až v 16. století a od roku 1843 studují její vlivy na organismus vědci.

11.11.2021

Celý článek

Třezalka tečkovaná – svatojánská bylina s všestranným působením

Třezalka tečkovaná je vytrvalá bylina, která má nespočet lidových názvů. Většina z nich je odvozena od jejího pozitivního vlivu na lidské tělo nebo podle drobných červených teček na listech. Podle toho se třezalce také někdy říká svatojánská bylina, čarovník, krevniček nebo bylina sv. Jana. Setkat se s ní můžeme i u nás, a to v nížinách, především na slunných stanovištích. Třezalka tečkovaná, latinsky Hypericum perforatum, je 30–60 cm vysoká bylina, která roste volně po celé Evropě. Zajímavá je podlouhlými listy, v nichž jsou po celé ploše proti světlu patrné červené až tmavé tečky. 

04.11.2021

Celý článek

Vitaminy na vlasy – jak prospívají vlasům a jak je vybrat?

Vlasy jsou důležitou součástí našeho vzhledu. Není proto divu, že tolik dbáme o jejich kvalitu. Někdy ale zvýšená péče v podobě drahých šamponů zkrátka nestačí. Vlasy jsou totiž odrazem psychického a zdravotního stavu, který ovlivňuje nutričně vyvážená strava. Jakmile se tedy vašim vlasům nedostává důležitých živin, vitamínů či minerálů a jste vystaveni dlouhodobému stresu, je pochopitelné, že vlasy ztratí svůj lesk, začnou vypadávat a budou se více lámat. Pomoci v tomto směru ale mohou vitaminy a doplňky stravy na vlasy s komplexním složením.

01.11.2021

Celý článek

Chlorella a spirulina – proč je vhodné je kombinovat?

Chlorella a spirulina – dvě zelené superpotraviny, které toho mají hodně společného a zároveň rozdílného. Na první pohled jsou si sice možná podobné, ale svými efekty se spíše doplňují. To, co chybí jedné, druhá hravě nahradí. Díky tomu tvoří jedinečné kombo, které vám přinese vzpruhu do života. Jedná se o sladkovodní rostlinné organismy, kterým se daří v teplých a čistých vodách. Energii pro svůj růst tedy získávají ze slunečního záření, kterého potřebují velké množství. Proto i když jsou kvůli vysoké poptávce pěstovány uměle, nemusí ve výsledku obsahovat tak velkou dávku aktivních látek. Při výběru je tudíž dobré dbát na místo původu, které by se mělo co nejvíce přibližovat přirozené domovině chlorelly a spiruliny. Kvalitní chlorella pochází z Taiwanu a spirulina z tropických oblastí Asie či Afriky.

20.10.2021

Celý článek

Spirulina – modrozelená sinice nejen proti únavě

Spirulina je zdraví prospěšná sinice, která patří mezi zelené potraviny společně s mladým ječmenem a chlorellou. Tyto zelené potraviny jsou plné mikroživin a blahodárných látek. Spirulina ale na rozdíl od ostatních zelených potravin vyniká vysokým obsahem bílkovin a prospěšných esenciálních nenasycených kyselin Mnoho lidí si myslí, že spirulina je stejně jako chlorella řasa, ale není tomu tak. Jedná se o modrozelenou sinici, která se vyskytuje ve sladkých vodách tropických a subtropických oblastech Asie, Afriky a Jižní Ameriky.

13.10.2021

Celý článek

Chlorella – sladkovodní řasa, která vám vrátí elán do života

Chlorella patří mezi zelené potraviny, které se vyznačují vítaným přínosem pro lidský organismus. Její vliv je nezanedbatelný především pro vegany, vegetariány, osoby s oslabenou imunitou, jedince trpící chudokrevností a všechny lidi, kteří jsou věčně unavení a uvěznění v uspěchaném životním stylu. Chlorella totiž pro tělo dovede vytvořit zelenou a zdravější cestu. Chlorella je jednobuněčná sladkovodní řasa, která se vyznačuje vysokým obsahem zdraví prospěšných látek. Známo je hned několik druhů chlorell (například chlorella pyrenoidosa nebo chlorela vulgaris)

06.10.2021

Celý článek

Pravda o kotvičníku – opravdu funguje a jak ho vybrat?

Autor: Bc. Michaela Fulínová4 min.

Kotvičník zemní, latinsky tribulus terrestris, je jednoletá rostlina původem z Číny a Japonska. Po staletí se jeho plody a kořen využívají v rámci ajurvédy k nastartování libida a podpoře mužských pohlavních funkcí. Dnes je kotvičník pokládán za poměrně rozšířenou bylinu, které se nejlépe daří na suchých a písčitých místech. Klimatické podmínky s obsahem aktivních látek v této žlutě kvetoucí rostlině úzce souvisí. Současný trh je aktuálně přesycen různými formami kotvičníku zemního a dle informací výrobců je každý ten jeho "nejlepší a nejsilnější na trhu".

01.10.2021

Celý článek

MCT olej a jeho využití v kuchyni?

MCT je olej, který získává stále více na popularitě. Slouží totiž jako zdravý zdroj prospěšných tuků a lze jím nahradit obyčejné rostlinné tuky běžně používané při vaření. MCT olej vás zároveň dokáže překvapit celou řadou blahodárných vlastností, díky kterým se vám bude lépe zdolávat fyzická námaha nebo hubnout. Pokud o MCT oleji slyšíte poprvé, možná vás překvapí, že se jedná o složené mastné kyseliny se středně dlouhými řetězci, které jsou přirozeně obsaženy například v kokosovém nebo palmovém oleji. Na rozdíl od nich je ale MCT olej plný jen těch mastných kyselin, které jsou pro tělo přínosné. Konkrétně jsou tvořeny řetězci, které mají mezi 6–12 uhlíky, takže v porovnání s mastnými kyselinami s dlouhým řetězcem se mnohem lépe vstřebávají, mohou být využity jako přímé zdroje energie a snadněji pronikají do buněčné membrány, čímž nevyžadují žádné speciální enzymy ke svému štěpení a nezatěžují tak tělo.

23.09.2021

Celý článek

Garcinie kambodžská – keř, jehož plody vám pomohou při hubnutí

Garcinie kambodžská též tamarind malabarský je keř, který může dorůstat až do výšky 20 metrů. Roste v tropických vlhkých pralesích jihovýchodní Asie a kvete žlutě nebo červeně. Podle způsobu pěstování začíná plodit až po minimálně 10 letech. Vzhledem není samotný keř ničím zvláštní, pokud ale rostlina právě plodí, vaši pozornost si získají plody s rýhami, díky čemuž připomínají tykev. Oproti ní jsou ale o dost menší, velikost mají zhruba jako jablko. Nezralé plody jsou zelené a postupně se mění na žluté. K přímé konzumaci se využívá dřeň, která má sladkokyselou chuť. Případně se z plodů připravuje koření, které se nejčastěji využívá v indické kuchyni.

16.09.2021

Celý článek

Selen a jeho význam v organismu?

Selen patří mezi esenciální stopové prvky, na jejichž přítomnosti v těle závisí mnoho biochemických procesů. Ještě před nedávnem byl pokládán za toxický prvek. To se však v 60. letech minulého století změnilo, když bylo odhaleno, že jeho nedostatečný přísun dovede zvyšovat riziko některých chorob. V přírodě je selen všudypřítomný. Díky tomu se také vyskytuje jak v rostlinných, tak živočišných produktech. Bohužel je ale jeho přítomnost poměrně nerovnoměrná, takže je důležité skladbu jídelníčku pravidelně obměňovat, aby přísun selenu byl pokryt z více zdrojů. Konkrétně se nachází například ve vejcích, obilovinách, vnitřnostech, masu, houbách a ořeších. Doporučená denní dávka selenu se pohybuje průměrně okolo 60 mikrogramů.

09.09.2021

Celý článek

Blog

Oreganový olej, co všechno umí?

Oreganový olej můžete upotřebit rozličnými způsoby, dá se nicméně uplatnit vnitřně i zevně. Pro vnitřní užívání si ho můžete pořídit dokonce v kapslích, které jsou praktické pro dávkování. Zevně může být aplikován lokálně na kůži či jiné části těla, kde podpoří léčbu nejrůznějších kožních onemocnění – infekcí, akné, lupénky nebo ekzému. Dobře poslouží i v případě plísňových onemocnění nohou či nehtů. Díky jeho intenzivní vůni je oblíben rovněž v aromaterapii. Má relaxační účinky, napomáhá snížit stres a uvolnit napětí. Mnohdy se tento olej používá také jako dezinfekční prostředek při úklidu všemožných povrchů. Je tedy opravdu všestranný.

19.04.2024


Nedostatek železa, jaké jsou příznaky?

Železo je v první řadě jedním z významných prvků pro tvorbu červených krvinek. Je totiž nepostradatelnou součástí hemoglobinu, což je protein v červených krvinkách, jehož zásadní funkcí je přenos krevních plynů. Jedná se zejména o kyslík, jenž je díky tomu roznášen do celého těla. Železo je rovněž přítomné v myoglobinu. To je bílkovina, která váže kyslík ve svalové tkáni. Dále tento minerál podporuje správný chod imunitního systému a rozpoznávacích funkcí a je součástí energetického metabolismu, čímž přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpanosti. U dětí je důležitý i z hlediska náležitého vývoje mozku.

04.04.2024


Kloubní výživa a její složení, co by měla obsahovat?

Jakmile se objeví první obtíže a bolesti, je kloub již s největší pravděpodobností určitým způsoben narušen, a není tak možné vrátit jeho stav zcela zpět. Včasné nasazení té správné výživy je proto základ, obzvláště v situaci, kdy se ve vaší rodině už určité problémy objevily, a máte k tomu tedy možný genetický předpoklad. Nicméně suplementování kloubní výživy je vhodné i v případě, že se již opotřebení kloubů projevilo. Můžete tak zpomalit zhoršování jejich stavu a zmírnit průběh již probíhajících onemocnění. Její užívání by měli zvážit rovněž aktivní sportovci nebo lidé s jinou fyzicky náročnou aktivitou. 

22.03.2024



Všechny články


Nejprodávanější

https://www.zivefirmy.cz/dopln-vitamin_f1649480?q=doplnvitamin&loc=cr%7C0
Nastavení Cookies
Cookies

Naše webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají s jejich vylepšováním. Abychom cookies mohli používat, musíte nám to povolit. Kliknutím na tlačítko "OK, souhlasím" udělujete tento souhlas.

Nastavení OK, souhlasím
×
Nastavení souborů cookies

Cookies jsou malé soubory, které webové stránky (i ty naše) ukládají ve Vašem webovém prohlížeči. Obsahy těchto souborů jsou vyměňovány mezi Vaším prohlížečem a našimi servery, případně se servery našich partnerů. Některé cookies potřebujeme, abychom webová stránka mohla správně fungovat, některé potřebujeme k marketingové a statistické analytice. Zde si můžete nastavit, které cookies budeme moci používat.

Nezbytné cookies
Nezbytné cookies
Jedná se o technické soubory, které jsou nezbytné ke správnému chování našich webových stránek a všech jejich funkcí. Používají se mimo jiné k ukládání produktů v nákupním košíku, zobrazování produktů na přání, ovládání filtrů, osobního nastavení a také nastavení souhlasu s uživáním cookies. Pro tyto cookies není zapotřebí Váš souhlas a není možné jej ani odebrat.
Ovlivňuje funkce:
  • Konfigurační cookies
Analytické cookies
Vypnuto Zapnuto
Analytické cookies
Analytické cookies nám umožňují měření výkonu našeho webu a našich reklamních kampaní. Jejich pomocí určujeme počet návštěv a zdroje návštěv našich internetových stránek. Data získaná pomocí těchto cookies zpracováváme souhrnně, bez použití identifikátorů, které ukazují na konkrétní uživatelé našeho webu. Pokud vypnete používání analytických cookies ve vztahu k Vaší návštěvě, ztrácíme možnost analýzy výkonu a optimalizace našich opatření.
Ovlivňuje funkce:
  • Google Analytics - analytická návštěvnost
Personalizované cookies
Vypnuto Zapnuto
Personalizované cookies
Používáme rovněž soubory cookie a další technologie, abychom přizpůsobili náš obchod potřebám a zájmům našich zákazníků a připravili tak pro Vás výjimečné nákupní zkušenosti. Díky použití personalizovaných souborů cookie se můžeme vyvarovat vysvětlování nežádoucích informací, jako jsou neodpovídající doporučení výrobků nebo neužitečné mimořádné nabídky. Navíc nám používání personalizovaných souborů cookie umožňuje nabízet Vám dodatečné funkce, jako například doporučení výrobků přizpůsobených Vašim potřebám. 
Marketingové cookies
Vypnuto Zapnuto
Marketingové cookies
Marketingové (reklamní) cookies používáme my nebo naši partneři, abychom Vám mohli zobrazit vhodné obsahy nebo reklamy jak na našich stránkách, tak na stránkách třetích subjektů. Díky tomu můžeme vytvářet profily založené na Vašich zájmech, tak zvané pseudonymizované profily. Na základě těchto informací není zpravidla možná bezprostřední identifikace Vaší osoby, protože jsou používány pouze pseudonymizované údaje. Pokud nevyjádříte souhlas, nebudete příjemcem obsahů a reklam přizpůsobených Vašim zájmům.
Ovlivňuje funkce:
  • Google Ads